Baily & Bella: Natuurlijke producten

Als baasjes van onze honden willen we allemaal hetzelfde, het beste voor onze vriendjes. Verzorgingsproducten of producten om het huis fris te laten ruiken zonder dat we onze honden irriteren horen daar natuurlijk ook bij. Daarom gingen we eens praten met Jeroen Spitaels van Baily & Bella. Hij kan ons meer vertellen over hun natuurlijke producten die ze volledig zelf ontwikkeld hebben.

Stel jullie zelf eens even voor, wie zijn Baily & Bella?

Ik ben Jeroen van Baily & Bella. En we hebben een nieuw bedrijfje gelanceerd waarmee we twee producten op de markt brengen om onze huisdieren (honden en katten) gelukkiger te maken, ons huis frisser te laten ruiken én dat te doen op een natuurlijke basis. We zijn bezig met onze eerste productie van een natuurlijke shampoo voor honden en katten, en een organische urinegeur verwijderaar.

Jullie grootste passie, dat is ongetwijfeld honden en katten?

Klopt. We zien onze honden en katten als deel van het gezin. Net zoals we ook onszelf willen verzorgen met de beste producten, en ons huis alle zorg geven die het nodig heeft met geurstokjes, willen we dat ook doen voor onze viervoeters. Vandaar dat we gestart zijn met deze twee producten. We geloven er echt in dat het start met de goede basics: een goed verzorgde viervoeter, in een fris ruikende woning, dankzij natuurlijke producten

Wat is de grootste drijfveer om te starten met Baily & Bella?

Zoals zovelen is bij ons ook een beetje de honger naar een metgezel op vier voeten ontstaan tijdens corona. Maar vorige zomer in 2021 begon het ons ook wat door te dringen … ons huis rook niet meer zo fris omdat onze kittens wel eens een ongelukje hadden op het tapijt. Of na een stevige wandeling rook onze hond niet meer zo fris en kreeg je de indruk dat z’n vacht er wat afgeleefd begon uit te zien. We zochten en zochten naar middeltjes om hierbij te helpen. In de supermarkt, dierenwinkels, internet. Maar we vonden het niet. Ofwel waren het producten die niet werkten en waren ze zeer goedkoop, ofwel waren het zeer dure die vanalles beloofden maar toch niet zo geweldig bleken te zijn. Wij zelf houden er ook van als er met zoveel mogelijk organische producten kan gewerkt worden, maar de ingrediëntenlijsten die je vaak zag waren wat schrikwekkend. De flesjes waren ook steeds dezelfde, vaak niet zo mooie witte met een fotootje op van een hond, die we maar beter snel terug in de kast stopten. Dus zijn we op zoek gegaan naar 1) iets dat écht werkt, 2) dat gemaakt is van natuurlijke ingrediënten, en 3) in een flesje dat er gewoon leuk uit ziet en je gewoon thuis bij de rest van je honden- en kattenspullen kan plaatsen. Maar het belangrijkste is uiteindelijk het resultaat: onze hond z’n vacht straalt, ruikt lekker en ook ons huis wordt verfrist met onze natuurlijke spray.

Zijn er bepaalde mijlpalen die jullie al op de planning hebben staan?

Tussen het idee van “hier moet iets beter bestaan” en waar we vandaag staan zit ruim 12 maanden. Het is nog niet zo eenvoudig om je helemaal te verdiepen in de wereld van dierverzorgingsproducten. Maar we hebben het toch gedaan. Zoeken naar de juiste ingrediënten, de eerste mengsels maken, uitvoerig testen bij privé gebruikers maar ook professionele hondentrimmers, dierenartsen, enzovoort. Een hele klus. Zo’n productie in grote aantallen van duizenden flesjes opstarten (want dat heb je wel nodig als je eraan wil beginnen) is dan ook niet zo eenvoudig. Daarom hebben we besloten om er onze community (zeg maar de Baily & Bella Believers) bij te betrekken en een crowdfunding campagne op te starten. Daarmee willen we onze eerste productiebatch in voorverkoop aanbieden om met die centjes dan de productie te starten. We leveren alles dan een maandje later uit zodat iedereen gelijk aan de slag kan.

Toen we op zoek gingen naar een oplossing in de dierenwinkels, stonden we soms precies een jumanji-achtige taal te spreken van alle gekke middelen die erin zitten.

Vertel eens over de producten VAN Baily & Bella, wat maakt ze zo speciaal?

Het zijn allemaal natuurlijke producten. Toen we op zoek gingen naar een oplossing in de dierenwinkels, stonden we soms precies een jumanji-achtige taal te spreken van alle gekke middelen die erin zitten. Dat vonden we niet OK. Dus zijn we vanaf nul begonnen met alles uit te zoeken om met organische middelen te kunnen werken. Er is dan ook geen enkel geheim wat in onze ingrediënten zit en we tonen dit ook zeer duidelijk op onze website. Maar let op, ook bij ons staan er wat speciale namen in natuurlijk. Dat is gewoon hoe producten zoals shampoo of geurverwijderaars werken. Het is een soort “chemisch” proces waarbij je alles in de juiste hoeveelheden moet doseren om tot een magische formule te kopen. Maar ga het gerust maar na, zoek maar eens een woord op van onze website en je zal verbaasd zijn van wat je ziet: enkel planten en natuurlijke producten, ook die met een soms wat gekkere Latijnse naam.

Ging de ontwikkeling van de producten van de eerste keer goed of ging er al een heel proces aan vooraf?

Dat liep niet van een leien dakje. Er zit ruim 12 maanden tussen het idee en de eerste testproducten klaar hebben. Het zou een stuk eenvoudiger geweest zijn om gewoon te werken met wat er al was maar we zijn echt gaan zoeken vanaf de basis om onze eigen “geheime formule” te hebben. Maar zo geheim is die niet, alle biologische producten staan gewoon op het etiket hoor. Maar het heeft wel een tijdje geduurd om die te vinden. Daarna hebben we alles uitvoerig getest bij onze eigen viervoeters, vrienden en ook professionals zoals hondentrimmers, dierenartsen, enzovoort.

Kunnen we ze ook al kopen of moeten we daar nog even op wachten?

Je kan onze producten vandaag nog niet aankopen. Maar je kan binnenkort reserveren met wel 30 tot 40% korting via onze crowdfunding campagne. Dat betekent dat we de eerste productie in voorverkoop zetten voor geïnteresseerden. Met die centjes kunnen we dan van start gaan. Daarna zijn we volledig ready to go en kan je Baily & Bella gewoon bestellen wanneer je wil via onze eigen website


Ben je na het lezen van dit interview net zo enthousiast als wij? Ga dan snel naar de website van Baily & Bella en doe mee aan de crowdfunding actie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.